Wenji Billow

Utställning 6 feb till 25 feb 2016
Vernissage lördag 6 feb 12-16

Wenji Billow är född 1973 i Guangxi, Kina. Hon tog 1996 universitetsexamen från institutionen för konst och bild på Guangxi Normal University i Guilin och 2002 en andra examen från Tianjin Academy of Fine Arts. I början av sin yrkeskarriär arbetade Wenji som konstlärare och deltog samtidigt aktivit i en rad olika utställningar och konst-evenemang runt om i Kina. Wenji lämnade sitt arbete som konstlärare 2005 och etablerade då sin egen studio i Hong Kong. Hennes studio fick namnet ”Wenji Fine Art”. Hon bor sedan 2011 i Göteborg.

Wenji arbetar både med kinesiskt bläck och färg på rispapper samt med olja på duk. Hon har en subtil känsla för färger och kombinerar i sin konst västerländsk och kinesisk teknik och uttryckssätt på ett effektivt sätt. Wenji har hittat sitt eget unika konstspråk genom att förmedla personliga erfarenheter och känslor.

Under det senaste decenniet har Wenji framgångsrikt introducerat sin konst i olika delar av världen och hennes målningar har förvärvats av samlare från Hong Kong, Singapore, Indien, Malaysia, Australien och även förstås Sverige.

Wenji har haft utställningar på olika platser i Sverige – i Göteborg, Östersund och Edsåsdalen.

Kommentera