Utställning av 4 konstnärer 13 aug – 29 aug

Dessa konstnärer ställer ut under Kulturkalaset (som är 13 – 18 aug)  på galleri mitt i centrum.

En speciell Gallerikväll är torsdagen den 15 aug då galleriet är öppet till 21:00. Konstnärerna medverkar också.

Angelica Drott Akvarell Min idé med konst är att det skall vara roligt att måla och det skall glädja och underhålla. Jag ser mitt måleri lite som ”Konstens Svensktoppen”. Det skall beröra men inte störa. Jag målar i akvarell – men drar mig inte för att stänka på lite guld eller vitt…… Teknik kan vara viktig ibland men måleri är som kärlek för mig. Och det är inte teknik som gör att du kan älska. Har haft utställningar på bland annat Röde Stens Konst café, Galleri Fenix på Södra Vägen i Göteborg, Trädgårdsföreningen i Göteborg, Kristallsalen på Marstrand. Har också haft eget galleri på Tredje Långgatan i Göteborg samt på Marstrand.

Gun Johansson Akvarell Akvarell är en fascinerande teknik eftersom den har en oberäknelighet och man kan aldrig från början veta hur slutresultatet blir, utan färgen har sitt eget liv. Det är konstnären, färgen, pappret, vattnet, penslar och andra ”redskap” som tillsammans skapar bilden, och det är just det som jag finner inspirerande. För att få fram effekter och liv i målningen tar jag, förutom penslar, hjälp av andra redskap t ex palettkniv, fingrar, handknypplade spetsar, plastbitar, wellpapp eller ”klickar ut” färger som får flöda in och blanda sig med varandra. Det är roligt att experimentera och se vilka olika resultat man kan uppnå. Min önskan är att betraktaren ska dras med i den känsla som bilden förmedlar t ex stillhet och eftertänksamhet eller fart och rörelse. Jag har deltagit i flera samlingsutställningar och jurybedömd utställning, främst i Halland och Skåne. Ingår i konstgruppen Akva och är medlem i Nordiska Akvarellsällskapet.

Edin Dzanic Akryl Jag har alltid varit duktig på att teckna och det var något som jag oftast fick beröm för när jag var liten. För 2 år sedan började jag måla med akrylfärger. Jag hoppade precis av skolan och hade inget jobb, konsten blev en tillflykt där jag kunde avreagera och uttrycka mig själv. Jag började livnära mig som konstnär redan efter några månader. Jag hittade min stil nästan direkt, mina motiv har alltid varit kvinnoansikten och kvinnokroppar. Det som kännetecknar mina målningar är mycket färgstänk, starka färger men även svartvit, jag målar med mycket passion och glädje. Det som brukar ta mest tid är att hitta rätt motiv men när man väl hittat ”rätt” så känner man det på sig. Jag tänker aldrig på resultatet utan älskar själva processen av att skapa ett verk. Det är det som är det roliga. När jag är klar med en målning så blir det nästan som att jag själv får en liten överraskning, det är en obeskrivlig känsla, nästan som att vara kär. Det är också då man vet att man är klar. Det är också viktigt att mina målningar är estetiskt tilltalande, de ska ju trots allt pryda någons hem. Jag vill att folk ska känna pirret i magen som jag känner då jag är klar med en målning.

Hanna Ekegren Akryl ”Från den egna horisonten ser man det ingen annan ser, eller ser tingen ur ett alldeles eget perspektiv. Genom måleriet reser Hanna inåt, kopplar bort intellektet och låter det undermedvetna styra. Målningarna är gjorda med akrylfärg på canvas och som verktyg använder Hanna till största del händer och fingrar direkt mot duken. -Att känna motivet växa fram på duken är en stor del av min egen upplevelse, säger Hanna.” Hanna Ekegren, f -74, bosatt i Göteborg. Har målat hela livet och sedan första utställningen 2009 haft 10 separatutställningar. Nästa stora utställning har Hanna i Paris mars 2014.

Kommentera