Nisse Ottenhag

Vernissage lördag 13 okt 12-16. Utställningen hänger till 1 nov 2102.

Akryl
Jag är en lycklig sjubarnsfar och gift med en underbar fru. Att skapa är en livsstil som jag lever med, mitt i familjelivet. På gott och ont. Jag tycker mycket om att ventilera och kommunicera tankar via visuellt skapande. Detta sker genom en mängd olika tekniker och material. Att i vardagen ge utrymme för att skapa med något som finns nära till hands och utmana sig själv i nya material och tankar är för mig mycket utvecklande. Ibland finns behovet av utvecklas via möten med betraktare och härigenom mötas i en dialog, ibland är det enbart skapande processen som är intressant och då blir verken ointressanta efter att processen är klar.

Mitt måleri har fram tills nu utvecklats till en stil som bygger på tidig datorgrafik. Mönster har alltid fascinerat mig och att kombinera delar (fält) som passar in i en helhet är en mycket utvecklande och stimulerande måleriprocess som tilltalar mig. Metod och teknik passar så väl in på mitt temperament som är starkt skiftandet i skapandets stund. Akryl med de goda egenskaperna – vattenlösligt, tunna lager på lager som släpper igenom eller tjocka färglager som täcker allt. Torktid som torkar snabbt. Måleriets process är som en varierande dans, som hur noga man än har förarbetat inför en tavla, så vet man aldrig vart det bär av när processen väl är igång. En helt fantastisk känsla.

Utbildningar som jag genomfört: Bildlärarutbildningen, Umeå Universitet, 2001 Grafisk Design, Göteborgs Folkuniversitet, 1997 Konstutbildning, Sunderbyns Folkhögskola, 1997

Medlem i: Götaälvdalens konstförenings konstnärssektion Konstnärsföreningen i Trollhättan

Har haft separat utställningar och deltagit i samlingsutställningar i och kring Trollhättan, Färgelanda och Vänersborg. Motiv till kommande utställning är utifrån ämnen som tilltalar mig. Ansikten, uttryck med budskap, känslor. Att arbeta med ytor, helheter och detaljer.

Det är högst troligt att jag även kommer att kombinera ansikten med miljöer. Men i skrivandets stund, cirka två månader innan utställningen, vet jag inte exakt vad jag vill framföra. Det ger sig med tiden och jag hoppas att Ni blir tillräckligt intresserade av att uppleva denna kommande utställning som pågår under perioden 13/10- 1/11 2012.

Varmt välkomna på vernissage lördagen den 13/10 kl.12- 16

Kommentera