Martin Johan Härd

Vernissage 13 juni 18:00-20:00
Utställning 13 juni till 10 aug 2017

Bildkonstnär, född 1958 i Lund. Jag arbetar med olja, akryl, akvarell, gouache och teckning. Jag har gått på en privat konstskola i Liège, Belgien, samt arbetat som lärling hos olika konstnärer i Belgien, Holland och Frankrike under 4 år.
Mitt måleri är färgstarkt och ofta mycket innehållsrikt. Varje bild berättar en detaljrik egen historia och har en egen ”mix” av det kontinentala – mina tankar och funderingar. Mitt måleri baseras på en inre drift att vilja säga något, att förmedla något, en tanke, en känsla, en bild till andra. Det är ett sätt att kommunicera helt enkelt, en form av att samtala. Mitt bidrag i samtalet är att förmedla något till mottagaren.

En målning beskriver ofta nuet, tider som varit, det som väntar. Det innehåller berättelser i berättelsen, en vandring inåt och utåt. Ett jordiskt och ett andligt perspektiv eller i varje fall frågor av de djupare slagen kring livets eviga gåta. Det är känslor, erfarenheter, upplevelser, möten, nyfikenhet och ifrågasättandet som styr. Komplexiteten i ett varande i livet.

Mitt måleri handlar inte så mycket om att ta ner stjärnorna, utan mer om att vi vandrar här på jorden, upplever och funderar på livets olika skeenden. Och det är dessa olika skeenden som ofta leder till att jag spinner iväg i tankarna och det blir till bilder för min del. Det är så naturligt för mig och har alltid funnits med mig.

Jag har haft utställningar i Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland, Västindien samt U.S.A.

Kommentera