Liz Wandenby Nordquist

Akryl/Abstrakt nutidskonst

Vernissage 12 okt 12-16. Utställning till 31 okt 2013

Liz Wandeby Nordquist född 1965 Oskar Fredrik/Göteborg men uppvuxen i Gränna. Bor nu i Jönköping sedan 20 år tillbaka Intresset för konst har alltid funnits och har målat i perioder sedan tonåren Arbetar helst nu mera i akryl och skulpterar även i lera Min stil är blandad ”Expressionism nutidskonst” till ”Abstrakt” ibland med inslag av ”grafiskt tryckkänsla”

Inspiration Jag är en kreativ konstnär med många bollar i luften och det kan man även se i mitt måleri då jag har många olika stilar och är under ständig förvandling. Jag drivs av nyfikenheten och gillar utmaningar. Min lust och inspiration hittar jag av omgivningen Färgerna och uttrycket är en spegel av min själ och den jag är och uppfattningen av livet runt omkring mig. Jag har alltid massa idéer som krockar inom mig och därför kanske andra har svårt att hitta mig i mitt måleri. Men jag vill att ”alla” ska gilla det dom ser och kan finna något som passar just dem… gammal som ung. Jag kan själv se en röd tråd om än lite svag skir igenom hela mitt måleri och ser att jag återkommer alltid till vissa detaljer och tekniker etc.

Separatutställningar: Klosters cafe / Jkpg 2007 Ire living art /Jkpg 2006 Kulturhuset/ Cafe Nyfiket / Jkpg 2006 Hasse på sjökanten Jan 2013 Galleri Engleson, Malmö Mars 2013 Länsstyrelsen/ Jönköping Juni 2013 Galleri Melefors/ Linköping Sep 2013.

Kommentera