Kulturkalaset 2015

posted in: "blogg", Kulturkalaset | 0

Vilken kväll det blev på Galleriscenen

Underbara artister såsom de 4 unga talangerna från Ljuva Toner Markus Emanuelsson, Nils Målberg, Alicia Höglind och Hanna Ferm, Elin-Louise Ahlberg, Gustav Bäcklin, Mats Westling, Lasse Englund, Lina Pascau och inte minst Marie Bergman. Vilket gäng, vilka uppträdanden! Härlig blandning i ett härligt väder. Däremellan bjöds det på dansuppvisning, konstauktion, möbelaktion, graffitimålning av Daniel Olsson. Servering ute på gatan från fiket på mitticentrum och Oves gatukök. Katja Wulffs underbara tavlor kunde beskådas inne på galleriet.
En stor eloge till kvällens konferencier Camilla Gustavsson, som roddade hem allt med den äran.

Galleriscenen på Götabergsgatan 13 aug 2015. 17:00 – 21:00 Detta erbjuds bl.a.

17:00 Unga talanger från Ljuva Toner – Hanna Ferm, Markus Emanuelsson, Nils Målberg och Alicia
Höglund uppträder och sjunger.
17:30 Modevisning från Lailas Second Hand och Second Saddle
18:00 Elin-Louise Ahlberg och Gustav Bäcklin sång och gitarr.
18:30 Konstauktion med Kim Anstensen
19:00 Mats Westling sång och gitarr.
19:30 Möbelauktion med KFUM
20:00 Marie Bergman, Lasse Englund, Lina Pasqua spelar och sjunger.

MARIE BERGMAN & LASSE ENGLUND
TIDLÖS SÅNGGROOVE I GÖTEBORG 13/8

Marie Bergman är en av våra mest mångfacetterade artister som aldrig stannat i växten utan som ständigt är på upptäcksfärd med en imponerande meritlista i bagaget. Hon har släppt 18 album varav tolv med eget material. Utnämnd av DN till Urmoder för Skandinaviens singersongwriters, musikant, briljant gitarrist, kompositör och inspiratör för ett stort antal musiker och sångare/ sångerskor i hela Skandinavien.

Nu gästar Marie Göteborg med sin livsledsagare den ikoniska gitarristen Lasse Englund som producerat CDs med bl.a. Louise Hoffsten och Melissa Horn. Lina Pasqua medverkar också i Göteborg som förstärkning på stämsång. En trio som låter mer än ett helt band men med förbindelsen kvar till den akustiska kärnan. Marie Bergman och Lasse Englund har genom åren turnerat flitigt som duo över hela Skandinavien och kännetecknas av sitt tighta groove och medrivande output.
Marie & Lasse live

Här hör vi både nytt och älskade sånger som blivit tidlösa svenska klassiker som t.ex. Brevet, Till alla hjärtan, Sång till Iris, Heya Heya och Varje människa bär en historia, Ingen kommer undan politiken i varma, akustiskt grooviga och laddade versioner. Live får dom ett extra brinn av nerv och
intensitet som så väl karaktäriserar Maries musikaliska engagemang, dialog och personliga uttryck.

Marie kommer också presentera ett annorlunda instrument, en sångskål, med vilken hon använder rösten i s.k. toning. Ljuden från skålen och den ordlösa klangrika rösten i toningen, kryper in under huden och håller om hjärtat i en tidlös varm omfamning. Ett spännande komplement i ljudbilden.
Marie sommarporträtt

”Sångerna är mitt blod och rösten är mitt livsinstrument, magneten och trampolinen i mitt liv. Toningen, den ordlösa sången med klangskålen, ger öppningar till gemenskap och nya upplevelser. I mitt uttryck reser jag i tidlöshetens frihetskänsla, inte bunden av norm eller genre. Följer och stärks av det som sker i mötet. Lasse Englund står sedan första ögonkastet vid min sida i musiken såsom i livet. Jag är också speciellt stolt över att Lina, min dotter kommer med till Göteborg som en gudabenådad röstbonus.”
www.mariebergman.com kontakt Marie: info@bergmanvoice.com

Mats Westling
mats_0815_inessebalj
Slog igenom med låten “Perfekt” 2008, hämtad från albumet ”Café Jacob”. På sina plattor och live har han jobbat med artister, som t ex Björn Olsson, Idde Schultz, Jill Johnson m fl. Han har varit skivartist i Frankrike och England, haft en huvudroll på Göteborgsoperan, gjort filmmusik. 2014 släpptes Mats femte album på Svenska ”Fågelvägen”, producerad av Hans Asteberg (Mando Diao, Eldkvarn, Håkan Hellström etc) och Westling själv.
Mats som ständigt turnerar runt om i Sverige och Norden, vill skapa en reaktion mot dagens hårda och stressfyllda samhälle, dels genom sina texter men också genom ett aktivt deltagande mot det ökade våldet. Han har i flera sammanhang jobbat för bl a Rädda Barnen, Röda Korset samt Missing People Sweden.
För discografi, historik, TV klipp m.m se länkar nedan:
Hemsida: http://www.matswestling.se
Se videor och TV inslag: http://www.youtube.com/results?search_query=mats+westling&aq=f

Elin-Louise Ahlberg
Elin-Louice Ahlberg Gustav Bäcklin
Elin-Louise Ahlberg är lika mycket en traditionsbärare som en förnyare. Lika mycket Ulla Billquist och Maybelle Carter. Lika mycket humor som svärta. En orädd artist som älskar att stå på scen och slänga käft med publiken, men också en funderande och grunnande låtskriverska som inte väjer för allvaret. Med hårt och målmedvetet arbete och med kärlek till musiken såväl som den berättande texten har Elin-Louise växt fram som en av våra allra finaste vistolkare och ett av den svenska visans mest spännande framtidsnamn.
Elin-Louise föddes en varm sensommardag i Augusti 1987 och växte upp i Tågarp på den skånska västkusten. Efter några irrfärder runt vårt jordklot har hon rotat sig i Göteborg där hon lever och verkar sedan några år tillbaka. I tid och otid är hon dock ute och flänger runt norden med sin musikaliske vapendragare Gustav Bäcklin i släptåg för att framföra sina låtar.
Hösten 2014 släppte Elin-Louise debutplattan ”Från Landet till staden” på skivbolaget Troglodyt Produktion. En platta som sedermera nominerats i kategorin årets visa på Manifestgalan 2015. Just nu jobbar hon för fullt med att skriva låtar och repetera inför uppföljaren!
Läs mer på www.elinmusik.se

Kommentera