Mycket folk, mycket fika, många vernissagegäster under gallerikvällen på onsdagen och tyvärr lite för mycket regn. Jenny Almsenius inlädde sången på galleriscenen. Mats Westling och Göran Åhlfeldt fortsatte med den äran. Cecilia Vennersten, Mats och Göran avslutade musikkvällen. Tyvärr lite för tidigt på grund av allför mycket regnande.
Graffitimålaren Daniel Juvonen målade samtidigt nedanför Galleriscenen.
En mycket trevlig kväll där Ewa Samuelsson också hade vernissage denna kväll och visade sin konst målat på kaffesäckar.

Det händer mycket på Götabergsgatan under Kulturkalaset 12-17aug.
I samarbete med Avenyföreningen, Göteborg & Co och gallerier och butiker kommer gatan att blomstra med generösa öppettider, erbjudanden, musik, konst och mycket annat. Gatan stängas av för trafik under gallerikvällen den 13 aug 17-21.

Mats Westling, Cecilia Vennersten, Göran Åhlfeldt och Jenny Almsenius uppträder på Galleriscenen på Götabergsgatan onsdagen den 13 aug mellan 18:00 och 21:00.

Mats och Cecilia har sedan starten på Göteborgsoperan -96 uppträtt i en mängd olika sammanhang tillsammans, både på scen och skiva, senast på Mats nya album, ”Fågelvägen” 2014, och låten ”mmm wow”.
Under detta framträdande bjuder de båda på låtar från sina plattor samt tolkar en och annan favorit ur den svenska låtskatten.
Göran ackompanjerar med piano under kvällen. Göran jobbar som pianist och kapellmästare i mängder av olika sammanhang, har bl.a. samarbetat med artister som Sven Bertil Taube, Charlotte Perelli etc. På ett oerhört smakfullt sätt lyfter han fram musiken till oanade höjder.
Sångerskan och munspelerskan Jenny har turnerat mycket de senaste åren och gjort sig ett namn på vis- och bluesscenerna i både Sverige och Norge.
Hon har mottagit stående ovationer för sin starka scennärvaro, klara röst och sina personliga låttexter.

Samtidigt nedanför galleriscenen

Daniel Juvonen kommer att måla live under kvällen på en stor uppspänd duk som finns strax under musikscenen.
Daniel (”Gore”) är från Trollhättan och har målat graffiti sedan 1998. Idag lever han på sin konst och reser bland annat runt i världen och målar på olika event.

Daniels stil är ganska varierande eftersom han gillar många olika saker. En stil Daniel gett sig in på är 3 dimensionell graffiti som gett han nya sätt att se.
Han uttrycker gärna med mycket färg men visar även att till en bra stil behövs inga färger.

Inne på galleri mitt i centrum har Ewa Samuelsson utställning.

Utställning “Moodboard” 12–28 augusti
Vernissage 13 augusti kl 17-21

Ewa Samuelsson – Är till största delen autodidakt men har med sig ett antal olika praktiska konstnärliga studier i portfolion.
Har ett förflutet inom reklambranschen – pluggat scenografi och tillverkar smycken i alla möjliga material. Deltagit i ett antal olika utställningar bl.a. Konstvågen Öckerööarna och Galleri Mitt i Centrum.

I serien MOODBOARD så använder jag mig av kaffesäckar som “duk”
– begagnade gamla kaffesäckar från ett antal olika rosterier, akryl, sprayfärg, och papper. Kaffesäckarnas tryck (typografin & bilderna) var det som lockade mig att ha som utgångspunkt blandat med olika fragment av bilder och tankar från min inre “moodboard”.