Julia Nyberg och Tilda Lundbohm

Utställning 12 aug till 25 aug 2016
Vernissage fredag 12 aug 16:00-19:00

Julia Nyberg akryl
Med en blandning av hastiga penseldrag och färgstarka detaljer framställer Julia en våldsam stillhet i sin konst. Hon använder akryl på duk eller plywood och där hon blandar olika tekniker för att få fram ett djup, lager på lager. Motiven är inspirerade av känslor som kräver mer än ord och innehåller ofta inslag från naturen.

Julia är uppvuxen i Göteborg och Partille och har testat olika konstformer och estetiska uttryck för att nu vid 22 års ålder ha sin första utställning. Efter den hoppas hon kunna fortsätta utforska konsten och dessutom studera media, estetik och kulturellt entreprenörskap. Se mer på hennes hemsida.

Tilda Lundbohm papper, tusch, text
Tilda Lundbohm, född 1994 är en ung konstnär och skribent bosatt i Göteborg. I sin kreativitet söker hon svar på frågor som både formuleras i bild och i text. Hon försöker ständigt att leta efter en balans i både hennes litterära och visuella verk.
I utställningen på Galleri mitt i centrum har Tilda valt att jobba efter ledorden papper, tusch och text. Hennes skulpturer i papper kommer att vara i fokus. Dessa kan beskrivas som ett möte mellan det arkitektoniska och det organiska. På utställningen visas även verk där teckningen och skriften står i centrum.

Med två egenutgivna titlar och medverkande i ett par samlingsutställningar gör Tilda nu sin första utställning där ett flertal av hennes verk presenteras. Tre dagar efter utställningens slut kommer hon att börja studera konst vid Göteborgs konstskola med ambitioner om att kunna studera vidare inom området för att sedan få möjlighet att arbeta med konsten på en högre nivå. Se mer på hennes hemsida

Kommentera