Gun Strandell Schwartz

Gun ställer ut sin konst från 25 sept till 14 okt 2010 på Galleri mitt i centrum.

Vernissage lördag 25 sept 12-16.

Sedan 1990 bor Gun i Floda utanför Göteborg och hon har målat i mer än 20 år.

Många tidiga verk målades ofta i akvarell och krita. I dag målar Gun främst i akryl och olja. Gun har haft olika perioder i sitt skapande. Någonstans över hundra tavlor har det blivit hittills.

Gun har gått 10 år på konstskola. Den finaste komplimangen hon fått, fick hon av en kollega på konstskolan: ”Du är en riktig konstnär Gun. Du har en egen stil och du målar ur fantasin.”

Gun säger själv:
– Färger och former ser jag hela tiden i min vardag. De allra flesta av mina tavlor kommer helt ur min fantasi. De växer fram och jag har ingen aning om hur det ska sluta. Det gör det spännande för mig och jag hoppas även för dig.

Giclée-metoden
Samtliga Guns tavlor säljs som Fine Art Giclée Printing i begränsad upplaga som levereras på canvasduk. Metoden föddes i Frankrike och USA med en blandning av den gamla traditionella inkjet-metoden och den senaste digitaltekniken. Giclée-metoden möjliggör för Gun att erbjuda sina konstverk i små upplagor, med hög kvalitet. Fine Art Giclée Printing ger en tavla som är mycket likt originalet och är accepterad av gallerier.

Här ett smakprov:

Kommentera