Vi har 120 kvadrat till förfogande på en av Göteborgs bästa gallerigator. Så om du letar efter tavlor, målningar eller inspiration är du varmt välkommen att besöka oss i vårt galleri på Götabergsgatan 20.

Just nu i galleriet:

Martin Johan Härd

Vernissage 13 juni 18:00-20:00
Utställning 13 juni till 10 aug 2017

Bildkonstnär, född 1958 i Lund. Jag arbetar med olja, akryl, akvarell, gouache och teckning. Jag har gått på en privat konstskola i Liège, Belgien, samt arbetat som lärling hos olika konstnärer i Belgien, Holland och Frankrike under 4 år.
Mitt måleri är färgstarkt och ofta mycket innehållsrikt. Varje bild berättar en detaljrik egen historia och har en egen ”mix” av det kontinentala – mina tankar och funderingar. Mitt måleri baseras på en inre drift att vilja säga något, att förmedla något, en tanke, en känsla, en bild till andra. Det är ett sätt att kommunicera helt enkelt, en form av att samtala. Mitt bidrag i samtalet är att förmedla något till mottagaren.

En målning beskriver ofta nuet, tider som varit, det som väntar. Det innehåller berättelser i berättelsen, en vandring inåt och utåt. Ett jordiskt och ett andligt perspektiv eller i varje fall frågor av de djupare slagen kring livets eviga gåta. Det är känslor, erfarenheter, upplevelser, möten, nyfikenhet och ifrågasättandet som styr. Komplexiteten i ett varande i livet.

Mitt måleri handlar inte så mycket om att ta ner stjärnorna, utan mer om att vi vandrar här på jorden, upplever och funderar på livets olika skeenden. Och det är dessa olika skeenden som ofta leder till att jag spinner iväg i tankarna och det blir till bilder för min del. Det är så naturligt för mig och har alltid funnits med mig.

Jag har haft utställningar i Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland, Västindien samt U.S.A.

Kommande konstnärer

Therese Lindgren

Vernissage 9 sept 12-16 Utställning 9 sept till 28 sept 2017 Jag heter Therese Lindgren och målar i akvarell. Jag bor strax utanför Göteborg i Sävedalen med min familj. Jag har varit kreativ hela livet och började måla tidigt och … Continued

0 comments

Tidigare konstnärer

Hantverksprogrammet Lindholmen

Vernissage fredagen den 19 maj kl. 12.30 – 15.00 Utställningen pågår t.o.m. torsdagen 8 juni 16 st elever från Hantverksprogrammet, GS Lindholmen ställer ut målningar, glas och textilier. Utställningen visar vad eleverna har arbetat med under läsåret när det gäller … Continued

0 comments
Se alla våra tidigare konstnärer.

Denise Wiberg

Vernissage 29 april 12-16 Utställning 29 april till 18 maj 2017 Född 1954 och bosatt i Göteborg Mitt måleri bygger på känsla och intuition Mina bilder växer ofta fram av egen kraft. Genom lust och nyfikenhet med full närvaro i … Continued

0 comments

Vill du ställa ut dina konstverk?

Förutom att vi kan erbjuda fantastiska lokaler, ett stort kundflöde och långa öppettider så marknadsför vi även våra konstnärer här på webben och skickar ut nyhetsbrev till våra trognaste kunder. Låter detta intressant? Tveka inte att kontakta Ingela på info@mitticentrum.se eller ring på 0733-820811.