Erika Berggren och Åsa Öhnell

Vernissage med bokrelease 19 nov 12-16
Utställning 19 nov till 8 dec 2016

Erika Berggren
Konstnär, illustratör.

Erika heter jag. Älskar att ägna mig åt det kreativa. Måla, teckna, illustrera, skissa, kladda, leka..ja vad ska jag kalla det? Kärlek kanske. Kärlek till pennor, färger och tomma blad och dukar..färg och form på alla sätt.

Min absoluta favorit genre inom tekniker är just nu är digital illustration.
De barnböcker jag fått glädjen att illustrera är skapade i datorn. Först på papper, sedan vidare i datorn. En process som börjar i hjärnan, fortsätter på papper och skannas in i datorn, bearbetas vidare i Photoshop till sitt av mig färdiga resultat. Ett härligt och kreativ sätt att jobba.

Utöver de digitala illustrationerna målar jag gärna utanför datorn, då på duk med akryl. Älskar att blanda färger och byta penslar till de olika motiven jag jobbar fram. Det blir ofta färgstarkt och barnsligt. Det gillar jag och många betraktare med mig. ”Man blir så glad av dina bilder” får jag ofta höra.

Så, det ni får se i denna utställning är mina digitala illustrationer först och främst. Men även en del konst i akryl.

Jag har en förkärlek till gamla hus och områden. En fasad kan få mig att stanna upp och väcka något inom mig, likaså en balkong eller port som har det där lite extra, utöver det massproducerade vanliga idag. Vill ge dessa känslor och intryck utrymme med mina händer, antingen digitalt eller utanför datorn.
De senaste åren har jag fokuserat på ett område i Mölndal som har mycket historia och inspirerande miljöer, dvs Kvarnbyn i Mölndal. Även Marstrand har fått en plats i mitt hjärta. Detta får ni se i denna utställning.

Utöver den medfödda konstnärliga ådran som jag fått med modersmjölken ( Två morbröder och en mor inom konst och serietecknande) så har jag utbildat mig via kurser på Berghs School of Communication och Art College. Mycket inspirerande och givande!

Åsa Öhnell
Författare

Gillar det mesta som slutar på -ur: djur, natur och litteratur.
Redan när hon lärde sig läsa som fyraåring ville hon bli författare, men det skulle dröja. I stället blev det en karriär som lärare och översättare.
För tre och ett halvt år sedan debuterade hon med barndeckaren Snögubbens hemlighet. Sedan dess har det blivit en hel del böcker och Åsa försörjer sig nu helt på sitt skrivande och olika författarbesök på skolor och bibliotek. Vissa drömmar går i uppfyllelse!
I höst är Åsa aktuell med tre nya barnböcker:
Polkagrisförarens hemlighet, den sjätte, fristående delen i den spännande serien Klarabelladeckarna. Från ca 9 år.
Supernova – Glassväder och tre borttappade hundar, den fjärde fristående delen i serien om Supernova. Från ca 6 år.
Abdi och bokhunden, den första delen i en lättläst serie om en kille som heter Abdi. Från ca 7 år (att läsa själv).
Åsas böcker har fått fina recensioner och är omtyckta bland barnen.
Signerade böcker kommer att finnas till försäljning under vernissagen & bokreleasen den 19/11.

Kommentera