Edin Dzanic

Vernissage 24 nov 12-16. utställningen hänger till 13 dec 2012.

29år
Göteborg

Jag har alltid varit duktig på att teckna och det var något som jag oftast fick beröm för när jag var liten. För 2 år sedan började jag måla med akrylfärger.  Jag hoppade precis av skolan och hade inget jobb, konsten blev en tillflykt där jag kunde avreagera och uttrycka mig själv. Jag började livnära mig som konstnär redan efter några månader. Jag hittade min stil nästan direkt, mina motiv har alltid varit kvinnoansikten och kvinnokroppar.

Det som kännetecknar mina målningar är mycket färgstänk, starka färger men även svartvit, jag målar med mycket passion och glädje. Det som brukar ta mest tid är att hitta rätt motiv men när man väl hittat ”rätt” så känner man det på sig. Jag tänker aldrig på resultatet utan älskar själva processen av att skapa ett verk. Det är det som är det roliga. När jag är klar med en målning så blir det nästan som att jag själv får en liten överraskning, det är en obeskrivlig känsla, nästan som att vara kär. Det är också då man vet att man är klar.

Det är också viktigt att mina målningar är estetiskt tilltalande, de ska ju trots allt pryda någons hem. Jag vill att folk ska känna pirret i magen som jag känner då jag är klar med en målning. Det som är extra kul är att få många komplimanger och få höra att jag inspirerat någon, nybörjare som erfarna konstnärer. Det är mycket smickrande.

Kommentera