Barbro Hallén

Mixed Media

Utställning 3 maj – 22 maj 2014
Vernissage 3 maj 12-16

”I Barbro Halléns bilder samverkar linje, yta och struktur. Hon är återhållsam med färger. En eller ett par räcker långt. Det sparsmakade ger en känsla av lugn och blicken kan vila i bilden. Barbro arbetar i många olika material och blandar gärna. Hon uttrycker sig helst i abstrakta bilder och den mänskliga gestalten intresserar henne mycket…”

Under de senaste femton åren har Barbro visat sina bilder på ett dryga trettiotal utställningar i Sverige, Belgien, Frankrike, Schweiz och Tyskland och nu senast med en separatutställning i Oslo. Sin konstnärliga utbildning har hon fått dels i Göteborg (grundläggande textil- och design) och i Bryssel (BKO kunst school) därtill har hon gått åtskilliga längre kurser i bl.a. grafik, kroki, måleri.

Barbro lämnade Sverige 1986 och tillbringade dryga 22 år runt om i världen. Hon har bott i Washington DC, Paris, Bryssel, Zürich och ett tag i London. Nu är Barbro tillbaka i Göteborg, där hon också har sin ateljé.

Här på ”Galleri Mitt i Centrum” visar Barbro monoprints med figurativa motiv inspirerade av begreppet ”Hemma”. Också de små papphusen har kommit till utifrån samma tema. I en del av hennes abstrakta bilder kan man ana en kartbild. Kanske visar den vägen hem? Barbro arbetar i akvarell, akryl, tusch och olika trycktekniker. Mestadels på papper, men ibland också på duk.

Kommentera